hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > اصفهان| سلام بر زاینده‌رود

اصفهان| سلام بر زاینده‌رود

این روزها در اصفهان زاینده‌رود نقل محافل است؛ این شهر از روز گذشته حال و هوای دیگری دارد؛ شاید در چند ماه اخیر هیچ‌گاه چنین شورونشاطی در میان اصفهانی دیده نشده بود اما از روز گذشته همه‌جا صحبت از زاینده‌رود خروشان است، میهمانی که تنها 20 روز می‌ماند اما دل یک استان را شاد کرده و به مردمش امید هدیه داده است. حوضه زاینده‌رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل‌شده که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعیت زیرپوشش این حوضه در اصفهان و هفت درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت زیرپوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. زاینده‌رود به طول بیش از 380 کیلومتر که 280 کیلومتر آن آب ندارد و تالاب گاوخونی هم در نبود آب در سال‌های آینده به تأکید کارشناسان یکی از چالش‌های زیست‌محیطی کشور و فلات مرکزی ایران تبدیل می‌شود. این رود بزرگ‌ترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی به‌ویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

 بسیاری از شهروندان اصفهان از روز گذشته در محدوده پل‌های شهر اصفهان با در دست داشتن دوربین و گوشی‌های تلفن همراه در انتظار ثبت تصاویر زیبا از قدم‌های روان زاینده‌رود بودند تا خوشحالی خود را تقدیمش کنند.

آری زاینده‌رود جاری شد تا مرهمی بر غصه‌های کشاورزان استان اصفهان باشند آنانی که نان خود را از سفره زاینده‌رود برداشت می‌کردند و در نبود آن سختی‌های بسیاری بر آن‌ها گذشته است.

آنان امروز خوشحال هستند و بستر خاکی زمین را برای استقبال از رحمت الهی بازگشوده‌اند تا جریان آب برکت را برای آن‌ها به ارمغان آورد.

دریچه‌های سد زاینده‌رود از ساعت یک بامداد روز دوشنبه به‌منظور استفاده کشاورزان بازگشایی و آب در بستر این رودخانه جاری شد.

کشاورزان شرق بی‌صبرانه در انتظار استقبال از مایه حیات هستند

یکی از کشاورزان شرق اصفهان قبل از اینکه درباره احساس خود از جاری شدن آب زاینده‌رود بگوید بر زمین بوسه زد و شکر خدا را به‌جا آورد و گفت: ما نان خود را همیشه از رحمت و نعمت خدا می‌گیریم و باهمت خود بر سفره خانواده عطا می‌کنیم.

حسین شرفی افزود: هرچند که در زمان‌های بسیاری که آبی در زاینده‌رود جاری نبود بسیار سختی‌ها و مشکلات عدیده‌ای بر ما گذشت ولی بازهم چشم امید خود را از لطف بی انتهای خداوند دور نکردیم.

ساماندهی ادامه دارد

به گفته معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان میزان حجم خروجی آب از دریچه‌های سد زاینده‌رود به 70 مترمکعب بر ثانیه افزایش‌یافته است.

حسن ساسانی مدت‌زمان رهاسازی آب از سد زاینده‌رود را 20 روز اعلام کرد و گفت: میزان آب رهاشده از این سد در طی مدت یادشده تابع شرایط آب و هوایی است و ثابت نخواهد بود.

او یادآور شد: اکنون میزان آب ذخیره‌شده در پشت سد زاینده‌رود حدود 191 میلیون مترمکعب است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان افزود: برای جلوگیری از هدر رفت آب و تسریع حرکت این مایع حیاتی در بستر زاینده‌رود و کاهش زمان رسیدن آب به کشاورزان شرق اصفهان، ساماندهی زاینده‌رود طی سال‌های اخیر انجام‌شده است و این اقدامات ادامه دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان از کشاورزان این استان خواست در زمین‌ها و کانال‌های درجه‌یک، دو و سه همچنین جوی‌های سنتی خود نظارت داشته باشند تا از هدر رفت آب در آن‌ها جلوگیری شود.

او به کارهای نظارتی آب منطقه‌ای اصفهان برای جلوگیری از برداشت‌های غیرقانونی در بستر زاینده‌رود اشاره کرد و گفت: گروه‌های کنترل به‌منظور جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز توسط این شرکت تشکیل‌شده است و به‌صورت شبانه‌روزی بر برداشت‌های آب در بستر زاینده‌رود نظارت دارند.

او بیان کرد: همچنین نصب کنتورهای حجمی هوشمند برای سنجش میزان برداشت‌ها و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز با جدیت در شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در حال پیگیری است.

بازگشایی چندروزه زاینده‌رود تنها مُسکنی برای کشاورزان است

اگرچه بازگشایی زاینده‌رود موجی از امید را در بین کشاورزان و اصفهانی‌ها ایجاد کرد، اما به اعتقاد دبیرخانه کشاورزی شهرستان اصفهان، با توجه به اینکه زاینده‌رود طی دو سال گذشته خشک بوده، به‌طورقطع حجم بالایی آب در مسیر رودخانه ته‌نشین می‌شود به نظر می‌رسد بازگشایی ۲۰ روزه رودخانه برای شرق اصفهان کارساز نباشد و تصور نمی‌شود آب به میزان کافی به شرق اصفهان برسد. به گزارش کسب‌وکار نیوز، حسینعلی میراحمدی تأکید کرد: اگر آب حداقل به مدت یک ماه به کشاورزان داده می‌شد شاید امیدی وجود داشت، همچنین زمان تحویل نوبت بعدی آب زاینده‌رود نامشخص است، البته نوبت بعدی آبیاری، فروردین سال آینده خواهد بود.

او با تأکید بر اینکه کشاورزان به دلیل سختی معیشت و مشکلات خود این روزها به‌غیراز آب به هیچ مسئله‌ای توجه نمی‌کنند، تصریح کرد: متأسفانه طی ۱۵ سال گذشته و به‌خصوص بعد از ریاست جمهوری احمدی‌نژاد حجم بالایی آب در بالادست زاینده‌رود برداشت می‌شود، درحالی‌که این روزها تنها بر انتقال آب زاینده‌رود به یزد تأکید می‌کنیم، اما دو برابر انتقال آب به یزد در بالادست برداشت می‌شود.

میراحمدی افزود: در حال حاضر ۹۷۰ سد خاکی آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری ایجادشده است که باید جلوی ساخت این سدها گرفته شود تا از سرقت آب در بالادست جلوگیری کنند، همچنین بر فعالیت دو کارخانه فولاد مبارکه و ذوب‌آهن نظارت درستی صورت گیرد. او با اعتقاد بر اینکه باید با مذاکره مشکل زاینده‌رود را حل کنیم، تصریح کرد: متأسفانه استانداران اصفهان و وزارت نیرو به دنبال راهکارهای موقت برای حل مشکلات کشاورزان و زاینده‌رود هستند، درحالی‌که بازگشایی چندروزه زاینده‌رود تنها مُسکنی برای کشاورزان است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام